Anda nak BONUS Khas yang bernilai RM750 ?

Jangan terkejut! Memang tak ada sesiapa yang dengan tiba-tiba nak berikan kita duit sebanyak itu.

Tapi apa yang Tuan Khairul Nizam kongsikan dalam ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan adalah 1,000 kali lebih dari nilai itu sebab jika anda praktikkan ilmu dari panduan yang diberikan anda mungkin dapat menjana sekurang- kurangnya RM100,000 dalam masa terdekat.

Ilmu yang dipraktikkan adalah lebih baik dari ilmu yang anda tahu tapi tidak digunakan.

Sebab itu lebih banyak yang anda praktikkan dalam menyertai lebih banyak perolehan kerajaan lebih tinggi tahap kepakaran anda maka lebih cerahlah  peluang anda untuk memenanginya.

Adalah lebih baik anda memasuki perolehan Kerajaan, tidak kira secara pembelian terus, sebutharga atau tender dengan bersedia dalam segala aspek dari menyertai tanpa ada apa-apa persediaan. Ia adalah satu kerugian yang amat besar!

Dengan bimbingan dan panduan dari ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan ini, In Sya Allah, setiap penyertaan anda dalam perolehan kerajaan pasti membuatkan hasil dengan izin Allah… anda perlu ingat rezeki di tangan Allah yang Maha Kuasa, Dia pasti akan kembalikan segala usaha keras yang telah anda lakukan.

Dapatkan segala informasi dari dalam (insider information) tentang perolehan kerajaan dan bagaimana memenanginya di dalam ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan + 4 BONUS HEBAT! yang bernilai RM750 (PERCUMA!)

Klik link —->> http://bit.ly/lubukduitkerajaan

dan kilk butang Order Sekarang! Di laman jualan. Terima kasih. (copy dan paste link ke address bar browser, jika tidak dapat buka dengan meng’klik’)

Kejayaan Peserta Kursus Kami

Kejayaan memang tidak datang bergolek tapi mesti diusahakan dengan tekun namun untuk menjadikan kejayaan itu lebih pantas, kita perlu berguru kerana dengan berguru kita dapat kurangkan kesilapan dan risiko kerugian.

Jika anda pernah menonton testimoni kursus kami sebelum ini, anda tentu tertanya-tanya, adakah yang pernah berjaya mendapatkan projek Kerajaan mengunakan teknik dan rahsia yang kami kongsikan. Jom saksikan apa rahsia mereka yang telah berjaya.

Pn Khadijah & suaminya En Zainuddin adalah antara pengusaha pengangkutan laut, darat dan udara 100% Bumiputera yang telah berjaya mendapat projek Kerajaan bernilai hampir RM500,000 setelah mempraktikan hanya beberpa tips yang kami kongsikan dalam kursus Teknik & Rahsia Bisnes Kerajaan pada Disember 2013 yang lepas malah mereka telah berjaya mendapat pembiayaan kewangan dari agensi kewangan CGC.

Mereka telah mengambil tindakan dan memulakan langkah bijak, anda bila lagi?

Jika anda kurang yakin untuk berbisnes dengan Kerajan, sertai kursus kami dulu kemudian rancang strategi anda kerana bukan sahaja kami sedia membanti anda tetapi banyak lagi agensi di luar sana yang sudimembantu dan menyediakan keperluan perniagaan anda.

 Jika ada dikalangan sahabat atau Dyanna sendiri yang ingin mendapat mendedahkan menyertai pasaran Kerajaan boleh sertai kami pada 10/5/2014 nanti.

Dalam kursus eP 1 – Kursus Teknik & Rahsia Bisnes Kerajaan pada 10/5/2014 di Premeira Hotel, Jalan Raja Laut, KL nanti kami akan berkongsi dengan anda :-

1. Teknik menembusi pasaran kerajaan
2. Kod bidang yang menguntungkan perniagaan anda
3. Bagaimana memulakan bisnes Kerajaan dengan modal yang minima
4. Strategi pembekal/kontraktor ePenable
5. Pendaftaran lesen MOF/ePerolehan ePenable secara online.
6. 10 Mata CCD untuk mudahkan anda renew lesen CIDB nanti!

Jika anda mempunyai produk / perkhidmatan yang berpotensi untuk dipasarkan kepada Kerajaan, sertai kami segera.

Hubungi Cik Setia Khadijah sms/whatapps/call : 019-228 6493

Elmu & tindakan mengubah persepsi

1531606_712195048792132_748596171_n

Ramai di antara peserta program kami yang pada mulanya agak berat hati untuk mempercayai bahawa berniaga dengan Kerajaan ini tidak semestinya mempunyai kereta besar, pejabat besar dengan karpet 3 inci atau pekerja yang berpuluh-puluh macam dalam drama Rosyam Nor tu.

Tapi kami dah buktikan kepada mereka dalam kursus-kursus kami, kami berkongsi elmu serta teknik menembusi pasaran Kerajaan tanpa perlu semua itu malah boleh saja beroperasi dari rumah mengikut keselesaan anda  tanpa perlu pergi pagi sebelum matahari terbit & pulang selepas matahari terbenam!

Selesai kursus, mereka yang hadir pulang dengan elmu di dada & keyakinan diri yang kental untuk terus berusaha dan meningkatkan prestasi perniagaan mereka walau bermula dari rumah tapi yang pasti mereka sangat yakin dengan blueprint yang mereka ikuti bagi memudahkan mereka mencapai impian yang telah di buat.

RAHSIA BESAR : Tips Markup Harga

Salam hormat, bagaimana proposal anda minggu ni? Ingat lagi dengan blueprint yang saya kongsikan dengan anda pada post-post saya yang lalu?

Ok, kali ni saya nak kongsikan satu rahsia besar yang telah dibocorkan oleh Tuan Khairul Nizam Bakar. Jika dalam pengurusan dokumen kerajaan, fail bertanda Rahsia Besar berwarna kuning dan berpalang (X).

Rahsia ini membolehkan anda berpotensi besar untuk menang dalam sebut harga atau tender yang anda sertai.

Apa rahsianya?

Selepas anda melengkapkan segala dokumen spesifikasi teknikal sebutharga/tender, anda perlu melengkapkan dokumen spesifikasi
harga.

Ini bagi membolehkan jawatankuasa harga menilai kekuatan syarikat anda dan harga yang anda tawarkan untuk sebut harga atau tender yang cuba anda menangi.

Persoalan dikalangan kontraktor/usahawan baru, berapa peratus saya nak mark-up harga?

Adakah boleh saya mark-up sehingga 100%?

Berapa harga paling sesuai untuk anda mark-up?

Saya akan berikan anda jawapannya : 

Mengikut peraturannya sebelum sesuatu sebut harga atau tender dikeluarkan, pihak yang melaksanakan perolehan kerajaan akan terlebih
dahulu membuat kajian pasaran bagi semua produk bekalan atau perkhidmatan yang akan dimasukkan ke dalam sebutharga atau tender
yang akan dikeluarkan.

Kajian pasaran dilakukan dengan menghubungi beberapa kontraktor yang biasa dan mempunyai hubungan baik dengan mereka untuk membantu
dalam menyediakan quotation produk bekalan atau perkhidmatan yang diperlukan, sekurang kurangnya 3 – 5 sebut harga diperlukan untuk
tujuan ini.

Setelah mendapat semua quotation dan telah mengetahui harga produk dan perkhidmatan tersebut secara keseluruhan. Biasanya pihak
jabatan yang menyediakan dokumen sebut harga atau tender dan memohon peruntukan akan mark-up sebanyak 20% – 25% dari purata harga yang diberikan.

Ia bertujuan agar peruntukan yang telah diminta mencukupi untuk meneruskan proses mengeluarkan sebut harga atau tender.

Anda boleh menggunakan formula rahsia besar ini sebagai senjata dan menjadi panduan dalam menetapkan harga untuk sebutharga atau
tender yang disertai.

Dah banyak saya kongsikan. Adakah anda rasa berbaloi untuk memiliki ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan?

Lebih banyak rahsia dan maklumat sulit dikongsi dalam Ebook tersebut dapat anda ketahui. Tapi, saya minta maaf.. jualan ebook mungkin
telah ditutup.

Klik link ini untuk tempahan: http://bit.ly/businesskerajaan

Jika bernasib baik anda mungkin masih dapat menempah ebook tersebut.

p/s: jangan tunggu saat-saat akhir, buat keputusan anda sekarang!

klik sini >>>  http://bit.ly/businesskerajaan

(copy dan paste link ke address bar browser, jika tidak dapat buka dengan meng’klik’)

p/p/s: pembelian anda dilindungi jaminan wang dipulangkan selama 30 hari. jika anda tak berpuas hati, wang anda akan dipulangkan 100%

Nak Sertai Kontrak Kerajaan, Pastikan Dokumen Lengkap!

Salam sejahtera, apa khabar anda hari ini?

Terima kasih kerana anda masih sudi menjadi pengunjung blog www.mofregistration.com/blog ini bagi mendapatkan tips dan rahsia sebutharga kerajaan dari team AIDAQ & Tuan Khairul Nizam Bakar seorang yang pakar dalam selok belok kontrak kerajaan kerana beliau pernah berkhidmat melebihi 10 tahun dalam pelbagai Kementerian dan pernah terlibat sebagai PTJ dalam tender board.

Jadi, setiap perkongsian ini sangat berguna untuk anda yang ingin menyertai kontrak kerajaan supaya setiap yang anda labutkan mendatangkan hasil yang lumayan.

Mungkin tidak semua sebutharga / tender yang masuk itu berjaya tetapi ‘the success rate’ itu pasti menjadi lebih tinggi bila anda tahu teknik dan selok belok menyertai kontrak Kerajaan ini.

Saya harap anda sudah pun memiliki Ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan yang telah ditulis khas untuk para usahawan dan
kontraktor seperti anda dan saya agar mempunyai persediaan yang rapi sebelum menyertai dalam sebutharga dan tender kerajaan.

Jika anda belum memiliki ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan,images segeralah bertindak sebelum terlambat!

Klik link ini untuk tempahan : http://bit.ly/businesskerajaan

Ramai dikalangan usahawan /
kontraktor sebenarnya tidak memiliki cukup pengetahuan dan maklumat untuk menyertai perolehan kerajaan, disebabkan itu ramai yang memasukinya telah gagal diperingkat awal.

Dari pengalaman Tuan Khairul Nizam sendiri selama 10 tahun saya mengendalikan proses penilaian sebutharga dan tender kerajaan banyak syarikat akan gagal di saringan awal kerana tidak cukup persediaan dan tidak menyemak jawapan sebutharga atau tender yang dihantar.

Terdapat perkara-perkara mandatori yang perlu diambil berat dalam menyediakan jawapan sebutharga dan tender.

Jangan sesekali ambil mudah tentang perkara ini dan jangan cuba tipu pihak kerajaan. Kegagalan anda memenuhi perkara mandatori ini menyebabkan segala usaha anda menjadi sia-sia kerana dokumen sebutharga yang anda hantar tidak akan dinilai.

Anda perlu mengetahui dan memahami apa yang diperlukan oleh kerajaan dan membuat sedikit kajian. Sentiasa memberikan lebih dari spesifikasi minimum yang diminta akan memberikan markah yang lebih kepada syarikat anda.

Sebelum anda menghantar dokumen jawapan, pastikan anda menyemak checklist dan pastikan semua perkara mandatori dipenuhi.

Pastikan anda dapatkan 4 Bonus Hebat! bernilai RM750 dengan memiliki ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan. Pelaburan ilmu  ini semestinya amat berbaloi untuk anda.

Klik link di bawah untuk order sekarang! –> http://bit.ly/businesskerajaan

(copy dan paste link ke address bar browser, jika tidak dapat buka dengan meng’klik’)

 

MESTI BACA : Keutamaan Syarikat Bumiputera

Kali ini saya kongsikan tips berkenaan keutamaan syarikat bumiputera untuk memenangi perolehan kerajaan.

Keutamaan ini adalah diberikan bagi mengekalkan daya saing dikalangan kontraktor bumiputera agar dapat bersaing dengan kontraktor bukan bumiputera.

Bagi perolehan yang melebihi RM 100,000 Jabatan atau Agensi kerajaan dikehendaki memberi keutamaan harga kepada syarikat Bumiputera untuk perolehan bekalan dan perkhidmatan mengikut peratusan yang telah
ditetapkan seperti jadual di bawah:

Nilai Perolehan Peratusan Keutamaan
Melebihi RM 100,000 hingga RM 500,000 – 10 %
Melebihi RM 500,000 hingga RM 1.5 juta – 7 %
Melebihi RM 1.5 juta hingga RM 5 juta – 5 %
Melebihi RM 5 juta hingga RM 10 juta – 3 %
Melebihi RM 10 juta hingga RM 15 juta – 2.5 %

Keutamaan harga ini adalah berdasarkan kepada nilai tawaran terendah dan boleh diterima dari syarikat Bukan Bumiputera.

Contohnya tawaran terendah yang diterima oleh syarikat Bukan Bumiputera dalan sebuah tender adalah RM 10 juta.

Maka peratus keutamaan adalah 5 %.
Kiraannya adalah RM 10 juta X 5 % = RM 500,000

Jika satu syarikat Bumiputera memasuki tender tersebut dengan RM 10.5 juta, syarikat tersebut layak diberi keutamaan untuk memenangi tender
tersebut dgn syarat melepasi keperluan teknikal. Walaupun terdapat syarikat bukan bumiputera yang menawarkan harga lebih rendah dari nilai
tersebut.

Untuk lebih banyak informasi dan pendedahan Rahsia dalam kontrak kerajaan, saya nasihatkan anda memiliki ebook yang di tulis oleh
Saudara Khairul Nizam Bakar. Kepakaran beliau bidang ini memang tidak boleh dinafikan lagi. Lebih 300 orang telah memiliki ebook Rahsia
Memenangi Perolehan Kerajaan, anda bila lagi?

Dapatkan di sini Klik link di bawah untuk tempahan: http://bit.ly/businesskerajaan

(copy dan paste link ke address bar browser, jika tidak dapat buka dengan meng’klik’)

Berapa Kos Pendaftaran MOF ni?

Ramai juga yang teruja untuk memulakan bisnes dengan Kerajaan tetapi berapa pula kos yang perlu dikeluarkan untuk mendaftarkan dengan MOF?

Memandangkan ramai yang tak tahu mendaftarkan lesen MOF maka ramailah agen-agen yang mengambil kesempatan mengenakan caj yang antara RM500.00 (tanpa pakej) hingga RM5,000.00 (berpakej).

Actually fee bayaran untuk pendaftaran dengan MOF adalah sebanyak
RM450 untuk tiga tahun dengan maksimum 10 bidang. Bagi setiap bidang tambahan bayaran tambahan sebanyak RM50 dikenakan. Bayaran ini dikenakan setelah permohonan anda diluluskan tetapi jika anda mengupah tentulah ada bayaran yang perlu dibuat tetapi tidaklah sampai mencecah RM5,000!

Walau bagaimanapun kos ini tidak termasuk kos untuk mendaftar syarikat dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia samada untuk Enterprise atau pun untuk Sdn Bhd yea.

Anda juga boleh dapatkan lebih banyak info dalam ebook Rahsia Memenangi Perolehan Kerajaan perkara ini diterangkan dengan lebih terperinci di dalam Bab 4 dan Bab 5.

Klik link di bawah untuk tempahan: http://bit.ly/businesskerajaan

p/s: Ilmu yang dikongsikan dalam boleh menjadikan bisnes dan keuntungan meningkat sehingga 1000 kali ganda!
Klik sini —>http://bit.ly/businesskerajaan

(copy dan paste link ke address bar browser, jika tidak dapat buka dengan meng’klik’ yea)

Blueprint untuk menyertai Bisnes Kerajaan-Minggu #8

M8-a

Memang tidak dinafikan membuat keputusan untuk menceburi bidang perniagaan bukanlah sesuatu yang mudah tetapi ia sesuatu yang sangat berbaloi bila ia membuahkan hasil terutama apabila hasil itu dapat dikongsikan dengan mereka yang kita sayangi dan dapat pula membantu mereka yang memerlukan.

Pada minggu ke 8 ini, saya mahu anda kembangkan kekayaan yang anda perolehi  melalui tindakan berikut :-

1. Cuba hitung kemampuan anda untuk disalurkan dalam pelaburan bagi mengembangkan perniagaan anda.

2. Kaji beberapa instrument pelaburan yang boleh menjadikan wang anda bekerja untuk anda contohnya pelaburan emas. Dapatkan pelbagai tips dalam Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas di blog www.publicgoldbar.com

Atau

Mungkin juga anda berminat untuk membuat pelaburan dalam hartanah. Apa pun, apstikan anda mendapat ilmu dahulu sebelum membuat sebarang keputusan.

M8-b

 

Perkara wajib yang perlu anda titik beratkan adalah mengeluarkan zakat bagi membersihkan harta kita kerana di dalam harta yang kita miliki terdapat harta orang lain juga.

Malah jika keluarkan zakat, hati kita juga akan lebih tenang dan rezeki akan datang dari punca yang tidak disangka-sangka, Insya Allah.

M8-c

Antara amalan yang menjadikan rezeki kita murah adalah dengan mengamalkan amalan-amalan berikut :-

i.          Pastikan anda mengamalkan surah al waqiah setiap malam

ii.          amalkan juga ayat qursi & ayat seribu dinar setiap kali lepas solat

iii.         Dan jangan tinggalkan solat dhuha kerana ia semua bertujuan untuk membuka dan menarik rezeki dari punca halal yang tidak disangka-sangka dengan mudah, segera dan sungguh banyak.

Semoga perniagaan anda bertambah maju dan Berjaya dunia dan akhirat.

Ok. Sila update status proses anda di ruangan komen dibawah supaya saya boleh memantau perkembangan kejayaan anda. Jika anda memrlukan pencerahan sila tinggalkan soalan anda diruangan komen dibawah atau di www.fb.com/registermof

Selamat meneruskan usaha anda, semoga anda menjadi jutawan Islam yang dermawan yang diberkati Allah dunia & akhirat, amin.

 

Blueprint untuk menyertai Bisnes Kerajaan-Minggu #7

M7

Assalamualaikum, bagaimana perkembangan usaha anda sekarang?

Saya pasti anda telah nampak jalan bagaimana memulakan bisnes Kerajaan anda denag lebih teratur TETAPI apa pun TINDAKAN adalah perkara yang paling mustahak untuk anda lakukan.

Jika saya bekalkan anda dengan senjata paling ampuh pun tetapi anda masih duduk dikerusi empuk sambil memegang secawan kopi menanti panggilan dari PTJ memanglah bisnes anda tak akan ke mana-mana!

Pada minggu ke 7 ini, anda kena lebih focus untuk menstruktur  pentadbiran dan pengurusan syarikat anda.

1. Pastikan anda menjaga akaun syarikat dengan betul dan amanah. Duit perniagaan bukan duit anda ! Anda hanya layak mengambil gaji darinya sahaja walaupun dalam akaun anda terdapat berpuluh ribu dari projek-projek yang anda perolehi.

Nak tahu kenapa?

Saya huraian kepentingan sifat amanah & disiplin terhadap perniagaan sendiri ini dalam kursus ePerolehan Fasa 1 anjuran MARA & AIDAQ kerana aspek ini merupakan nadi perniagaan anda.

Hubungi Khadijah 019-228 6493 untuk tempahan awal sementara budget MARA masih ada, anda boleh berjimat hampir 90% dari yuran penyertaan!

2. Sebagai pemilik perniagaan & majikan, anda kena pastikan segala overhead mesti diselesaikan termasuk membayar para pekerja atau rakan JV  anda.

Semoga disiplin di atas dapat membantu anda mengurus perniagaan anda dengan teratur sehingga berjaya.

Ok. Sila update status proses anda di ruangan komen dibawah supaya saya boleh memantau perkembangan kejayaan anda. Jika anda memrlukan pencerahan sila tinggalkan soalan anda diruangan komen dibawah atau di www.fb.com/registermof

Selamat meneruskan usaha anda, jumpa lagi dalam blueprint tindakan minggu ke 8 yang akan datang.

Blueprint untuk menyertai Bisnes Kerajaan-Minggu #6

M6

Anda pasti teruja dengan perkembangan bisnes kerajaan anda hari ini, walaupun nilainya bukan berjuta tetapi ia telah mula membuahkan hasil dan ini pasti menyuntik semangat untuk meneruskan usaha.

Pada minggu ke 6 ini, saya berharap anda anda mengambil sedikit inisiatif untuk mengorak langkah ke arah yang lebih positif. Antaranya anda mesti :-

1. Memastikan servis selepas jualan tip-top, jangan memberi pelbagai alasan atau cuba menyalahkan pihak lain jika timbul sebarang soalan.

Baiki atau buat tindakan sewajarnya dengan kadar segera. Lebih cepat anda selesaikan sebarang complain lebih baik reputasi anda.

2. Semua bisnes memerlukan kesinambungan, jadi pastikan anda membuat promosi yang berterusan.

3. Ingat pesan nabi? Sentiasalah bersedekah kerana sedekah utk pasti membuka lebih luas pintu-pintu rezeki. Asingkan sedikit wang dari keuntungan yang diperolehi untuk disumbangkan kepada badan kebajikan agensi yang berkaitan sebagai tanda terima kasih kita.

4. ULANGI PROSES marketing ini ke agensi yang lain pula.

Semoga anda akan sentiasa mendapat projek dari agensi Kerajaan yang pasti meningkatkan prestasi syarikat anda.

Ok. Sila update status proses anda di ruangan komen dibawah supaya saya boleh memantau perkembangan kejayaan anda.

Jika anda memerlukan pencerahan sila tinggalkan soalan anda diruangan komen dibawah atau di www.fb.com/registermof.

Anda juga boleh dapatkan tips cold calling & gold calling dari perkongsian Tn Aqif azizan untuk memastikan teknik ‘buat kawan’ ni membantu kita menghasilkan jualan masa akan datang.

Selamat meneruskan usaha anda, jumpa lagi dalam blueprint tindakan minggu ke 7 yang akan datang.